Triathlon Holten

Triathlon Holten

Een nieuw jaar, nieuwe kansen!

Vorig jaar vond misschien wel de meest bijzondere editie uit de hele geschiedenis van de Triathlon Holten plaats. Een editie die we niet zo snel zullen vergeten. Niet vanwege de bijzondere prestaties of spraakmakende deelnemers, maar het waren de weersomstandigheden die de Triathlon Holten 2015 onvergetelijk maakten. Vanwege de tropische temperaturen werd een deel van het programma afgelast. Dit ter bescherming van de deelnemers.

Dit jaar gaat de Triathlon Holten weer in de herkansing met veel vertrouwde onderdelen, maar uiteraard ook weer flink wat vernieuwingen. “Wij vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan en elk jaar weer een verrassend evenement neer te zetten”, vertelt voorzitter Martin Pieters.

Rabo Kids Triathlon, Vivera Run en trio-triathlon
Vorig jaar zou de eerste editie van de Rabo Kids Triathlon en Vivera Run (5 en 10 kilometer) plaatsvinden. Ook zou de trio-triathon zijn intrede doen. Een triathlon speciaal bedoeld voor bedrijven, waarbij één persoon zwemt, de tweede fietst en de derde hardloopt. Vorig jaar werden deze drie nieuwe onderdelen afgelast, maar dit jaar staan ze gewoon weer op het programma.

Sprint-wedstrijden voor elite en junioren
Dit jaar introduceert de Triathlon Holten ook de sprint-wedstrijden voor de elite en de junioren. “Een populaire afstand in de triathlonwereld. Bovendien is deze afstand minder belastend voor de triathleten dan de ‘normale’ afstand. En dat past goed in de voorbereiding op de Olympische Spelen die in augustus dit jaar plaatsvinden in Rio de Janeiro.”

Eerste divisiewedstrijd
Doordat er voor de elite en junioren sprintafstanden worden georganiseerd, ontstaat extra ruimte in het programma. “Dit geeft ons de kans om een eerste divisiewedstrijd te organiseren”, geeft Martin aan. “De deelnemers leggen hierbij de Olympische afstand af. We verwachten een kleine 180 deelnemers aan de start van deze wedstrijd, die allemaal graag willen promoveren naar de eredivisie.”

Rawsom X Triho op Smidsbelt
Ook in amusementsgedeelte vindt dit jaar een spectaculaire wijziging plaats. Op zaterdagavond vindt er niet alleen op Kalfstermansplein een afterparty plaats. Ook op Smidsbelt wordt een feest georganiseerd, genaamd Rawsome X Triho. Smidsbelt wordt daarbij omgetoverd tot een echte danshaven en overdag is het een lekkere chillplek. 

Vernieuwde opstelling finishterrein
En ‘last but nog least’ ondergaat het finishterrein dit jaar een metamorfose. De VIP-tent krijgt een geheel andere uitstraling en het podium, de tribunes en de bar komen op een andere plek te staan. Maar één ding is zeker: de ingrediënten voor een mooi evenement zijn er. Zowel op het gebied van sport als amusement. Het enige wat nog mee moet werken, is het weer! Wij hebben goede hoop!