FBK Games Hengelo

FBK Games Hengelo

FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport. Het topevenement maakt deel uit van de IAAF World Challenge en daarmee staat 'Hengelo' in het rijtje van Melbourne, Osaka, Rio de Janeiro, Madrid, Daegu, Moskou en Berlijn. De 35e editie vond zondag 22 mei plaats, een jubileum editie waar Dafne Schippers op de 200 meter een nieuw stadionrecord van 22.02 liep. Schippers liep daarmee tevens de snelste tijd ooit door een vrouw op Nederlandse bodem. 

Fanny Blankers-Koen Games

FBK Games is vernoemd naar Fanny Blankers-Koen, de beste Nederlandse atlete ooit. Zij won tijdens de Olympische Spelen van 1948 vier gouden medailles en is in 2000 door de internationale atletiekfederatie gekozen tot beste atlete van de 20e eeuw. Vanaf het allereerste begin is Fanny Blankers-Koen betrokken geweest bij dat wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot het grootste atletiekevenement van ons land. 

Nationale en internationale top

De Nederlandse inbreng is een belangrijke waarde van het evenement. Wereldtoppers van eigen bodem, waaronder Dafne Schippers en Sifan Hassan, komen met veel plezier naar het FBK Stadion. Daarnaast komen atleten uit de hele wereld naar Hengelo. Grootheden als Carl Lewis, Sebastian Coe en Haile Gebrselassie hebben deelgenomen aan de FBK Games. Gebreselassie heeft zelfs viermaal een wereldrecord in Hengelo gelopen: op de 5.000 meter, de dubbele mijl en tweemaal op de 10.000 meter. Hij is dan ook tot ereburger van Hengelo benoemd en wordt 'Mr. Hengelo' genoemd. 

Plezier in atletiek zelf beleven

Om iedereen zelf het plezier in atletiek te laten beleven worden in aanloop naar de FBK Games diverse side-events georganiseerd. Meer informatie hierover wordt op deze website bekend gemaakt.